Invester i en trygg fremtid med en NordicID- sykepleier

I kommunene rundt om i Norge jobber det rundt 35.100 sykepleiere og 3600 helsesøstre. Likevel er det stor mangel på sykepleiere i Norge. Sykepleierutdanningen leverer over 3500 bachelorkandidater og nærmere 1000 nye spesialsykepleiere hvert år (SSB 2014). For få av disse rekrutteres til Nordmøre. 

 

 Nordic House as har utviklet  modellen, NordicID, for å rekruttere, kompetanseutvikle, integrere og beholde sykepleiere til Norge fra Spania og Polen. Modellen er utviklet på bakgrunn av mange års erfaring fra rekruttering av sykepleiere til faste stillinger til norske kommuner og bemanningsselskap. Erfaringen fra dette arbeidet viser at det sosiale aspektet og den enkeltes bånd i lokalmiljøet er de to viktigste premissene for en vellykket integrering. 

Modellen er nå presentert for flere kommuner i regionen.

IMG_2425.JPG

Se 1. episode i NRKdokumentaren " Norsk på 33 dager "

På 33 dager skal fem syriske flyktninger lære alt om å være norsk. I løpet av en drøy måned skal de leve et helt livsløp som nordmenn, fra barnebursdag til gamlehjem. Det minner mest om et realityshow, men er et grep ment å hjelpe flyktninger med å finne sin plass i samfunnet.

Fem syriske flyktninger får 33 dager til å lære alt om Norge. Forskningsprosjektet er ekstremveien inn i det norske samfunnet.(1:4)

Fem syriske flyktninger får 33 dager til å lære alt om Norge. Forskningsprosjektet er ekstremveien inn i det norske samfunnet.(1:4)