Les om oss og våre samarbeidspartnere i media.


Spanske Alejandro lærte norsk på 33 dager

Alejandro Figueres Munoz (28) gjør som over 2.000 andre spanjoler, og søker lykken i Norge. Han underviser høyskoleelever i Oslo. På norsk.

Iklasse­rom PH 451 på Høy­sko­len i Oslo og Akers­hus (HIOA) sit­ter Ale­jan­dro Fi­gu­eres Munoz foran 15 in­ge­ni­ør­stu­den­ter som skal lære seg å mo­del­le­re bygg.

Les mer her

167695.jpg

NRK dokumentaren "Norsk på 33 dager"

På 33 dager skal fem syriske flyktninger lære alt om å være norsk. I løpet av en drøy måned skal de leve et helt livsløp som nordmenn, fra barnebursdag til gamlehjem. Det minner mest om et realityshow, men er et grep ment å hjelpe flyktninger med å finne sin plass i samfunnet.

Se dokumentaren her


NRK YTRING: Norsk på 133 dager

Det finnes svært effektive opplæringsmetoder som kan fremme integrering. Vi må ta dem i bruk – og gjøre dem enda bedre.

Les mer her


Spanske ingeniører på intensivkurs for å jobbe i Norge:

Fem helvetesuker med norsk

– For en nyutdannet ingeniør er det ikke vanskelig å få jobb i Spania. Det er umulig. For meg er det helt umulig. Alternativet for 26 år gamle Teresa Gimenez var å se nordover etter fem år på skolebenken. Men norske selskaper som skriker etter ingeniørkompetanse er likevel ikke så desperate at de ansetter spanske ingeniører som kan litt engelsk og ikke et ord norsk. Løsningen fant Gimenez i en annonse fra et knøttlite norsk selskap som holder til i den like lite omfangsrike byen Alfaz del Pi.

Les mer her


helsepersonell.jpg

Norsk sykehus leter etter helsepersonell på Costa Blanca

ALFAZ DEL PI

Representanter for Stavanger Universitetssjukehus kom til Alfaz del Pi i forrige uke for å intervjue spanjoler som alle hadde gjennomført norskkurs i kommunen.

Les mer her


Fra Spania til Reine

Juan Vincente Albero Camus (44) flytter fra Spania til Moskenes for å jobbe med reguleringsplaner og byggesøknader ved teknisk etat.

- Han har gått på intensivkurs i norsk i Spania, og både snakker og skriver norsk ganske godt. Jobbintervjuet foregikk på norsk, og han klarte seg godt, sier rådmann Nils Olav Hagen.

Les mer her

Rådmann Nils Olav Hagen

Rådmann Nils Olav Hagen


Lærer Siri Lund (til venstre) med en av sine tidligere elever til høyre.

Lærer Siri Lund (til venstre) med en av sine tidligere elever til høyre.

Suksess for norskundervisning til spanjoler i Alfaz

ALFAZ DEL PI

Arbeidsløse spanjoler får jobb etterpå. 
Siden februar har seks arbeidssøkende spanjoler i Alfaz gått på norskkurs hos Nordic Senter. 

Les mer her


33 dager på å lære norsk

Det kan vere vanskeleg å lære seg eit nytt språk. Innvandringsminister Sylvi Listhaug kom til Kristiansund i dag, der ho fekk sjå innvandrarar som lærer seg norsk - og det i løpet av 33 dagar...

Se filmen her


Slik får de lære alt om Norge på 33 dager

Et nytt hurtigkurs i norsk språk og kultur testes ut på syriske flyktninger. På 33 dager skal de få innblikk i alt fra påske til russefest og slik lære å forstå nordmenn.

Se videoen her


De Benidorm al Círculo Polar

Fuga de cerebros. Juan Vicente Albero deja su Benidorm natal para emprender una nueva andadura profesional en Noruega. Tras comentarle un amigo que en el país nórdico había «mucho trabajo» decidió inscribirse en un curso de noruego en l'Alfàs del Pi. Terminado éste, Albero superó una entrevista de trabajo y consiguió un puesto de ingeniero.

leer más


Lærte norsk på rekordtid

Spanske Teresa Gimenez (27) lærte norsk språk og kultur på rekordtid, og dro til Kristiansund får å få jobb.

Les mer her