KURS I NORSK FOR FLYKTNINGER

NordicID tilbyr ren språk- og kulturopplæring i form av grunnkurs og språk - og kulturbad for flyktninger som kommer til Norge. Kursene er både klasseroms - og nettbaserte.



Siden mange av våre arbeidstakere kommer fra utlandet er det viktig med god generell språkopplæring, spesifikk yrkesspråkopplæring, forståelse for norsk kultur og dagligliv og praktiske tilpasninger til livet i Norge. Det er ikke nok å kunne grammatikk, man må også forstå situasjoner, kultur og mennesker, og nettopp dette har vi spesialisert oss på i Nordic ID



KURSOPPLEGG - NORSK FOR FLYKTNINGER



Nordic ID Fase 1 - 40 timer Online

NordicID Fase 1 starter med et fire dagers online grunnkurs på totalt 40 undervisningstimer.

Fokuset på dette kurset er innføring i norsk språk, grammatikk, kultur og samfunnskunnskap.

Gjennom forkurset avdekkes også om kvalifikasjoner og motivasjon er i henhold til krav.



Nordic ID Fase 2 - 220 timer Online

NordicID fase 2 er et 220 timer onlinekurs, nivå A0 - A1/A2 med seks skoletimer fire dager per uke i

åtte uker. I tillegg kommer online-eventer og testing, som er lagt til helger i samme åtteukers periode.




Nordic ID Fase 3 - 17 dagerS Seminar

NordicID fase 3 innebærer samling av kandidatene på et kurssted for gjennomføring av et 17 dagers

språk- og kulturbad. Her er det undervisning og aktiviteter 15 timer i døgnet, sju dager i uka.




Etter totalt 500 timer/10 ukers kursing kan deltakerne oppnå et språklig resultat,
skriftlig og muntlig på A2 / B1 nivå.




Nordic ID Fase 4 - INTEGRERING I ARBEIDSLIVET

NordicID fase 4 Som tillegg kan det også foretas kartlegging av behov for arbeidskraft og avdekkes

aktuelle jobb- og/eller videre kvalifiseringsløp for kandidatene, i samarbeid med lokalt næringsliv og

andre. 100 dagers varighet.


Les mer om vår kurs for flyktninger og arbeidsinnvandrere her:

  • NORSK INTEGRERINGSKURS FOR FLYKTNINGER

  • KOMPLETTE NORSK SPRÅK- OG KULTURKURS FOR arbeidsinnvandrere

  • SPESIFIKKE YRKESKURS FOR arbeidsinnvandrere


NORSK INTEGRERINGSKURS FOR FLYKTNINGER

I den senere tiden har Norge mottatt flere tusen  flyktninger fra Ukraina. De får tilbud om et sted å bo, mat og legetilsyn, men utover dette finnes det ikke flere tilbud i mange kommuner.

I Nordic ID har vi spesialtilpasset og skreddersydd et av våre kurs i språk og kultur og laget et integreringskurs for å kunne bistå kommunene i å integrere og ta vare på flyktningene som kommer. Vi tar hensyn til den helt spesielle situasjonen disse menneskene befinner seg i, som innebærer traumer, splittede familier, enslige mødre med barn, og et behov for sosialisering, selvrespekt og å føle seg verdsatt og til nytte.

 Resultatet av våre kurs har vært over all forventning, og flere av deltagerne har fått jobb, og kunnet ta ansvar for sitt eget liv i Norge etter måneder.


Norsk for flyktninger: innhold og metode

Kurset bygger på læreplan i norsk og samfunnskunnskap, og det har fire hovedelementer – grunnkurs, språk- og kulturbad, oppfølging i relevant arbeid eller arbeidspraksis og hverdagsintegrering. Elementene er satt sammen til et opplæringsløp over 133 dager.

En viktig del av kurset er immersjon, eller språkbad som det ofte kalles, som bygger på ideen om å lære andrespråk på samme måte som man i sin tid lærte morsmålet – gjennom virkelige kommunikasjonssituasjoner. Målet er å oppnå to- eller flerspråklighet på minst mulig tid.


Norsk for flyktninger: oppstart og varighet

Kurstilbudet som er skreddersydd for flyktningene, innebærer åtte uker onlinekurs etterfulgt av to uker immersjonskurs i Kristiansund. Immersjonskurset, hvor elevene bor sammen og går på skole sammen, innebærer undervisning og aktiviteter 15 timer i døgnet i perioden. Totalt 500 timer på ti uker, med et språklig nivå mellom A2 og B1 som resultat. Med oppstart på onlinekurset så snart som mulig etter ankomst til Norge, sørger man for å gi ventetiden og hverdagen et motiverende innhold. Uavhengig av andre faktorer knyttet til bosettingen. Målet er at elevene med denne kunnskapen skal få muligheten til å kvalifisere for jobb og å kunne ta aktivt del i samfunnslivet.


KOMPLETT NORSK SPRÅK- OG KULTURKURS FOR arbeidsinnvandrere

I Nordic-House har vi over 20 års erfaring med norsk språk- og kulturopplæring. Siden språk er så mye mer enn grammatikk, har vi alltid lagt vel så stor vekt på kulturopplæring, kulturforståelse og erfaring med norsk dagligliv. Resultatet er at utlendingene som bosetter seg i Norge er bedre forberedt til å kommunisere, forstå nordmenn og norske verdier, og dermed integrerer seg bedre i samfunnet.

 Motivasjon og forberedelser til arbeidslivet

Når vi forbereder deltakerne og styrer forventningene til hvordan jobbhverdagen deres vil komme til å se ut, blir de mer motivert, bedre i stand til å takle motgang og problemer i hverdagen,  viser større trivsel og gjør en bedre jobb. Vi ser også at deltakerne beholder stillingene sine over lenger tid enn personer som ikke har den samme komplette opplæringen i norsk språk og kultur.

 Kursets innhold og metode

Kurset bygger på læreplan i norsk og samfunnskunnskap, og det har fire hovedelementer – grunnkurs, språk- og kulturbad, oppfølging i relevant arbeid eller arbeidspraksis og hverdagsintegrering. Elementene er satt sammen til et opplæringsløp over 133 dager.

En viktig del av kurset er immersjon, eller språkbad som det ofte kalles, som bygger på ideen om å lære andrespråk på samme måte som man i sin tid lærte morsmålet – gjennom virkelige kommunikasjonssituasjoner. Målet er å oppnå to- eller flerspråklighet på minst mulig tid.

Kursets varighet

Kurstilbudet innebærer åtte uker onlinekurs etterfulgt av to uker immersjonskurs. Immersjonskurset, hvor elevene bor sammen og går på skole sammen, innebærer undervisning og aktiviteter 15 timer i døgnet i perioden. Totalt 500 timer på ti uker, med et språklig nivå mellom A2 og B1 som resultat.

 

SPESIFIKKE YRKESKURS FOR arbeidsinnvandrere

 

I tillegg til generell norsk opplæring har vi spesifikke yrkesrettede kurs for å forberede arbeidstakerne til deres nye jobbhverdag, og for å fylle lovpålagte krav til kompetanse

 

  • HELSENORSK for sykepleiere, helsefagarbeidere, optikere

  • YRKESSJÅFØRNORSK for bussjåfører og lastebilsjåfører