FLYKTNINGER FRA UKRAINA FIKK JOBB I AURE KOMMUNE ETTER 6 MÅNEDER I NORGE

Irina Shkovyra, Svetlana Popova og Olena Vedmedenko fra Ukraina, bosatt i Aure kommune.

Irina Shkovyra, Svetlana Popova og Olena Vedmedenko fra Ukraina kom til Aure kommune i 2022, og deltok på et intensivt norskkurs i regi av Nordic ID. Etter bare 6 mnd i Norge fikk de jobb og deltar aktivt i samfunnet

Flere bedrifter i Aure trenger sårt arbeidskraft. Ett av firmaene som kom raskt på banen da de skjønte at Nordic ID sitt program ville sørge for godt forberedte norsktalende arbeidstakere. De sikret seg Tetiana Yaremenko, den 43-årige regnskapsføreren fra Ukraina.
 

“Vi er stolte over kursdeltakerne våre som har integrert seg i lokalsamfunnet og blitt økonomisk uavhengige med jobb og inntekt etter kun 6 måneder i Norge” sier Siri Lund i Nordic ID.


Takket være Aure kommune som satset på et hurtigløp i språk- og kulturopplæringen til Nordic ID, var de kvalifiserte til å starte i jobb kun få måneder etter ankomsten til Norge.

De tre kvinnene er overveldet av den gode hjelpen de har fått i Aure og av NordicID;

«Aure kommune er bare best. Men også Norge. Vi har fått så mye hjelp og vi får oppfølging i minste detalj. Jeg har aldri opplevd så mye hjerterom og gjestfrihet – jeg har nesten ikke ord», sier Irina.

«Jeg vil takke hele Norge og Aure spesielt. Vi har fått mye hjelp, det er det ikke alle som får», sier Svetlana.

«Jeg har møtt bare hyggelige, hjelpsomme og rause mennesker her, tusen takk», sier Olena.