Utenlandske bussjåfører får jobb i Norge

NordicID: Veien til  integrering og stabilitet for utenlandske bussjåfører

 NordicID, en pioner innen norskopplæring og integrering  av flyktninger og innvandrere i det norske samfunnet, fortsetter å gjøre en forskjell  med sin innovative tilnærming til språkkurs. Gjennom et samarbeid med CONNECT BUS i Rogaland har NordicID jobbet for å integrere bussjåfører, hovedsakelig fra Spania og Sør-Amerika, i det norske arbeidslivet.

 

Mange bussjåfører opplever ustabile arbeidsforhold og dårlig lønn i hjemlandene sine. I Spania er det bussjåfører som tjener så lite som 6 euro i timen. Dette har ledet til en økende interesse for muligheter i Norge, hvor arbeidsforhold og lønn er langt mer attraktive.

 

Rekrutteringsprosessen for bussjåfører

 

EURES rekrutterer kandidater to ganger i året og har, til dags dato, rekruttert over 100 sjåfører til Stavanger-regionen. De fleste kandidatene søker seg til Norge for å få økonomisk trygghet, fascinasjon og interesse for friluftsliv og den norske naturen, og en ønske om en bedre fremtid for seg selv og sine familier.

 

Opplæringsløpet i spania og norge

 

NordicID har utviklet et effektivt og tilpasset opplæringsløp i norsk språk og kultur, med fokus på hurtiglæring. Opplæringen begynner ved Nordic Senter i Alfaz del Pi, Alicante, der deltakerne gjennomgår  et intensiv språk- og kulturopplæring i 33 dager, 15 timer per dag, sju dager i uka.Kurset bygger på læreplanen i norsk og samfunnskunnskap og har fire hovedelementer: Grunnkurs, språk- og kulturbad, oppfølging i relevant arbeid eller arbeidspraksis og hverdagsintegrering.


 

Suksesshistorier med connect bus i stavanger

 

Julian og Angelica er blant de som har deltatt i språk- og kulturopplæringen til NordicID. Julian sikret seg en fast jobb i CONNECT BUS den 1. September, etter bare en måneds opplæring, mens Angelica etter tre år har avansert til stillingen som trafikkleder hos CONNECT BUS.

                         

Julian, i Spania, før norskopplæringen med NordicID 

 

komplett språk-og kulturintegrasjon i norge

 

NordicID tilbyr denne type opplæringsløp for både flyktninger og arbeidsinnvandrere. De fokuserer på både språk og kulturell forståelse, noe som gir deltakerne en dypere innsikt i det norske samfunnet. Opplæringsløpet bygger på relevante elementer som gjør det mulig for den enkelte å gå fra null kunnskap til A2/B1 nivå på veldig kort tid.

 

får jobb etter endt kurs

 

NordicIDs metode har vist seg å være en enestående suksess, med 97% av over 100 deltakere som har mottatt jobbtilbud i Norge. Dette samarbeidet mellom NordicID og CONNECT BUS er et eksempel på effektiv integrering , og hvordan dette bidrar positivt til det norske samfunnet og økonomien.

 

Gjennom lang erfaring og hardt arbeid ,har NordicID utviklet en robust modell for integrering, og har spilt en nøkkelrolle i å tilby et nytt hjem og nye muligheter for bussjåfører fra Spania. Denne forpliktelsen til å fremme inkludering og mangfold er et skritt mot et mer inkluderende samfunn som på sikt gir større kulturforstålese og integrering.

Angelica, bilde fra Dagsrevyen, 10.01.23