Fra Flyktning til Samfunnsressurs på Rekordtid

Unikt Kursopplegg som Skiller Seg Ut

I hjertet av NORDIC ID's tilbud ligger et unikt kursopplegg i norsk språk og kulturopplæring designet spesifikt for flyktninger og innvandrere. Vår tilnærming fokuserer på mer enn bare språklæring; vi integrerer kulturell forståelse og praktisk anvendelse av språket for å sikre en helhetlig og akselerert læringsprosess. Dette gjør at våre kursdeltakere ikke bare lærer norsk raskere, men også forstår og engasjerer seg i det norske samfunnet på en dypere måte.

Akselerert Læringsprosess

Vårt kursopplegg er nøye utformet for å maksimere læringshastigheten. Ved å anvende interaktive metoder, praktiske øvelser og moderne pedagogiske verktøy, sikrer vi at hver kursdeltaker oppnår målbare fremskritt i en bemerkelsesverdig fart. Eksempler på dette inkluderer vår bruk av rollespill for å simulere hverdagslige situasjoner, digital læringsplattformer for fleksibel læring, og små gruppesesjoner for personlig tilpasning.

Fordeler for Kommunen og Samfunnet

Samfunnsnytte

Rask integrering av flyktninger med nødvendig språk- og kulturkompetanse er avgjørende, ikke bare for den enkelte, men for hele samfunnet. NORDIC ID's kursdeltakere blir raskt en verdifull ressurs for lokalsamfunnet, noe som reflekteres i økt arbeidsdeltakelse, kulturell berikelse og en styrket lokal økonomi. Vårt mål er å ikke bare undervise i et nytt språk, men å åpne dørene for nye muligheter for våre kursdeltakere og deres nye hjemsteder.

Suksesshistorier

Vi er stolte av de mange suksesshistoriene som har sprunget ut fra våre kurs. Fra flyktninger som har blitt nøkkelpersoner i lokale næringer, til innvandrere som nå bidrar til kulturell mangfoldighet og innovasjon i sine samfunn, våre kursdeltakeres suksesser er et levende vitnesbyrd om programmet vårt.

Kostnadseffektivitet og Støtte

Økonomiske Fordeler

Investering i NORDIC ID's kurs er ikke bare en investering i mennesker, men også i fremtiden og velstanden til kommunen. Ved å sammenligne kostnadene ved våre kurs med de langsiktige sosial- og velferdsutgiftene som følger med langsommere integreringsprosesser, er det tydelig at vårt opplegg tilbyr en kostnadseffektiv løsning for rask samfunnsintegrering.

Tilgjengelig Støtte

For å gjøre det enda enklere for kommunene å dra nytte av vårt tilbud, informerer vi om ulike finansieringsordninger, subsidier og andre former for støtte som kan være tilgjengelige. Vårt team er dedikert til å arbeide sammen med kommunene for å finne de beste løsningene som imøtekommer deres behov og budsjetter.

IMDI har en rekke tilskudd for kommunene til integrering, kurs og opplæring. Noen av fristene har gått ut for 2024, andre ordninger er løpende og blir utbetalt kvartalsvis:

Alle IMDI tilskudd
Tilskudd for opplæring i norsk for voksne med kollektiv beskyttelse
Integreringstilskudd
Tilskudd til opplæring i norsk og samfunnskunnskap for asylsøkere i mottak
Tilskudd til opplæring i norsk og samfunnskunnskap for voksne innvandrere