LÆRE NORSK PÅ 33 DAGER? Hurtigløp med immersjonskurs hos Nordic ID

Nordic ID tilbyr tilpasset opplæringsløp i norsk språk og kultur for flyktninger og voksne bosatte innvandrere. Kurset bygger på læreplan i norsk og samfunnskunnskap, og det har fire hovedelementer som er satt sammen til et opplæringsløp over 133 dager.:

  • Grunnkurs

  • Språk- og kulturbad

  • Oppfølging i relevant arbeid eller arbeidspraksis

  • Hverdagsintegrering

Immersjon, eller språkbad som det ofte kalles, bygger på ideen om å lære andrespråk på samme måte som man i sin tid lærte morsmålet – nemlig gjennom virkelige kommunikasjonssituasjoner. Målet er å oppnå to- eller flerspråklighet uten at det går ut over ferdighetene i morsmålet.

Metoden, kalt NordicID,  er utviklet av Nordic ID over 20 år, og er en viktig del av vårt hurtige  opplæringsløp for voksne arbeidstakere i hovedsak  innen helse og transport.

I immersjon danner språk og innhold en helhet. Elevene lærer det nye språket gjennom å bruke det og kommunisere på norsk. Undervisningen konsentreres ikke bare på språk og grammatikk, den gir samtidig et dypdykk i kultur. Dette for å gi kjennskap til levesett, væremåte, tradisjoner og de uuttalte normene som preger det norske samfunnet.